Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestDigg thisShare on LinkedInShare on Google+Share on StumbleUponShare on RedditEmail this to someone
 • SumoMe

UrutRawatan Urut Oleh Pakar Terapi Terlatih.

Saya Aril berumur dalam 20-an merupakan seorang pakar terapist bertauliah yang menjalankan rawatan urut sambilan outcall (ke tempat pelanggan) & incall (datang tempat saya) sejak tahun 2012.Pada tahun 2007 saya telah mengambil sebanyak 7 kursus urut berkualiti termasuk 4 kursus urut ISO9001 yang membolehkan saya senang untuk menjalankan rawatan urut di area KL & kawasan sekitarnya.Rawatan urut yang diberikan adalah rawatan berdasarkan pengetahuan dari pembelajaran dari kursus yang diambil & tambahan dari kajian yang dilakukan sendiri.Kajian yang dilakukan sendiri inilah yang memberikan kelebihan daripada cara urut terapist lain yang mana kajian urut adalah lebih kepada mendalami otot-otot & saraf manusia dengan lebih mendalam sehingga cara urutannya boleh sampai ke tulang.Tetapi cara tekanannya ada peringkat-peringkat tertentu.Secara keputusannya,jika urutan itu betul,tekanan tidak menjadi masalah kepada pelanggan kerana tekanan sebegini sakit-sakit tapi sedap.Tetapi tekanan juga berdasarkan kepada permintaan & reaksi pelanggan.Nak dikatakan sifu tidak juga tetapi sudah bertahun-tahun buat urut,saya sudah banyak pengalaman ke arah memberi rawatan urut terbaik ditambah dengan niat yang seharusnya jujur.

Sijil-Sijil Urut Yang Dimiliki.

 1. Sijil Urut Tradisional Seluruh Badan & Batin – Yang diperolehi di Tempat kursus Di Shah Alam.
 2. Sijil Royal Aromatheraphy & Thai Massage (ISO9001) – Yang diperolehi dari sebuah Massage Training Centre di PJ.
 3. Sijil Sport Injury Massage (ISO9001) – Yang diperolehi dari sebuah Massage Training Centre di PJ.
 4. Sijil Male Health Massage (ISO9001) – Yang diperolehi dari sebuah Massage Training Centre di PJ.
 5. Sijil Foot Reflexology Massage (ISO9001) – Yang diperolehi dari sebuah Massage Training Centre di PJ.
 6. Sijil Foot Reflexology Massage – Yang diperolehi dalam training 2 hari di sebuah tempat belajar urutan refleksologi di Cheras.
 7. Sijil Ahli MSCT(Malaysian Society For Complementary Therapy) – Yang diperolehi kerana mengambil 4 kursus (ISO9001) bernombor 2,3,4,5 di atas.Sijil MSCT ini adalah pengiktirafan kepada seorang sebagai ahli terapist professional bertauliah.

Penerangan Tentang Jenis-Jenis Urut.

 1. Urut Tradisional Seluruh Badan & Batin – Rawatan urut yang dibuat ke seluruh badan & batin dengan menggunakan minyak.Urutan ini adalah rawatan urut orang melayu turun-temurun yang dibuat untuk menghilangkan segala angin yang berkumpul di seluruh badan bagi tujuan melancarkan peredaran darah.
 2. Urut Royal Aromatheraphy & Thai Massage – Rawatan urut Thai Massage adalah rawatan yang diberi hasil campuran tekanan dengan menggunakan ibu jari & tapak kaki ke atas otot-otot tertentu di badan dan Urut Aromatheraphy adalah urutan menggunakan minyak dan teknik urutannya adalah hanya urutan ringkas & relak-relaks sahaja di seluruh tubuh termasuk muka & telinga dengan mengikut arah urutan yang ditetapkan.Dengan kata lain urutan yang bukan bertujuan untuk menghilangkan angin di badan.Tetapi urutan belai-belai.Jadi gabungan 2 cara urutan tersebut jadilah Urut Aromatheraphy & Thai Massage.
 3. Sport Injury Massage – Rawatan ini sama dengan rawatan urut tradisional yang bertujuan untuk mengendurkan dan membuang angin di otot badan bertujuan memulih segala anggota tubuh.
 4. Male Health Massage – Rawatan ini bersamaan dengan rawatan urut batin kalau dalam bahasa Melayu.Caranya adalah urutan buang angin seperti urut tradisional di urat-urat batin di seluruh tubuh depan & belakang diakhiri dengan urutan zakar.
 5. Foot Reflexology Massage – Rawatan refleksologi tapak kaki bertujuan untuk membuang ketulan di tapak kaki & pada masa sama merangsang point setiap anggota badan di tapak kaki.Tekanan di setiap point anggota badan masing-masing akan merangsang urat saraf yang mewakili point anggota badan tersebut supaya aktif & peredaran darah berjalan dengan lancar ke setiap anggota badan berdasarkan point masing-masing.

Bayaran Untuk Rawatan Urut.

RefleksologiKadar Bayaran Adalah:

 • Rawatan Urut Outcall(Ke tempat pelanggan) -Urut Seluruh Badan & Batin – Sila SMS / CALL / WHATSAPP.
 • Rawatan Urut Incall(Pelanggan datang ke tempat saya) -Urut Seluruh Badan & Batin – Sila SMS / CALL / WHATSAPP.
 • Masa Rawatan Urut: Dari jam 9 pagi – 3 pagi.Yang terbaik adalah booking paling kurang 2jam awal.
 • Jangan berputus harap.Kalau macam-macam tukang urut dah cuba tapi tak juga-juga sembuh sakit & lenguh,beri masalah tersebut kepada saya.Sila hubungi saya untuk menyelesaikan masalah tersebut bagi rawatan masaj penyembuhan yang menyeluruh.Refleksologi
 • Alamat saya adalah: 15-01-11,Jalan Prima Setapak,Off Jalan Genting Kelang,Setapak Kuala Lumpur.Landmarknya adalah area belakang KFC @ Kenny Rogers Jalan Genting Kelang Setapak.
 • bullet-arrow-6 Peta ke tempat saya: SILA KLIK.Dari jalan genting Kelang,masuk Jalan Prima Setapak straight sahaja sampai hujung.Ada 3 block flet berbumbung hijau itulah flet saya.Di tepinya ada Jalan 2/50c & Jalan Semarak Api 4.

Sila Hubungi(Sms / Call / Whatsapp):

Refleksologi

 • Boleh SMS / CALL / WHATSAPP di talian: 010-5344238 – Aril  – Pakar Terlatih Rawatan Urut.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestDigg thisShare on LinkedInShare on Google+Share on StumbleUponShare on RedditEmail this to someone

Tagged with:

Filed under: Urut

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!