Mengapa Belajar Urut Penting.

Belajar Urut

Anda mungkin pening kepala untuk mendapatkan kerja sampingan untuk menampung hidup di kota besar ini. Mulalah diri anda dalam bidang urut. Bidang urut memberikan pendapatan yang lumayan terutama bagi mereka yang menetap di KL bagi mereka yang ingin memcari pendapatan sampingan/part time. Masalah utama mereka yang berminat adalah mereka tidak pandai urut dan tidak yakin bagi permulaan mereka untuk melibatkan diri mereka dalam bidang urut ini. Untuk pengetahuan anda,rawatan urut bagi seseorang pesakit adalah perlu malah rawatan urut boleh dikatakan menjadi keperluan asas bagi seseorang individu iaitu paling kurang sekali seumur hidup. Di KL, terdapat 1 juta orang penduduk. Bayangkan jika sebahagian mereka ini ingin mendapat rawatan urut. Anda tidak akan menang tangan. Jadi untuk menjadi tukang urut yang berpengetahuan dan tidak akan dikomplen oleh pelanggan,anda mesti belajar urut terlebih dahulu untuk mendapat asas/panduan dan cara-cara/standard urut yang sebenarnya. Jika ada yang megatakan urutan anda tidak betul,anda tidak perlu risau dan tidak perlu mengendahkan kenyataan tersebut kerana anda sudah belajar urut dan sampai pada standard yang sepatutnya. Jika ada tukang urut lain yang mengatakan urutan mereka adalah betul, anda tidak perlu ambil kisah kerana di dada anda sekarang ini sudah ada ilmu urut yang sebenar yang bakal menjadi satu aset untuk sepanjang hayat.

Adakah Saya Perlu Belajar Urut Dan Sijil Sekali?

Tak Perlu. Sijil ISO 9001 adalah mahal. Harga bagi satu sijil antara RM1000-1500. Perolehan sijil adalah bagi mereka yang ingin membuka pusat rawatan urut bagi memudahkan proses mendapatkan lesen urut. Lesen urut sekarang ini amat susah diperolehi kecuali pusat urut refleksologi jika bernasib baik. Sijil Urut Refleksologi, Sijil Urut Kecederaan Sukan, Sijil Urut Batin, Sijil Aromatherapi Dan Thai, subjek dan teknik yang diajar dalam kursus sijil sebegini semuanya hampir sama jika kita buat kesimpulan pada keseluruhan sijil-sijil tersebut pada masa akan datang. Jika digabungkan, terhasillah teknik rawatan urut tradisional yang semestinya terbaik. Pakej 10 dalam 1.

Mari Belajar Urut.

Saya terlibat dalam bidang urut ini sejak tahun 2005 dan sekarang mempunyai 7 sijil urut dan juga ahli MSCT (Sijil PakarTherapist Malaysia). Saya akan mengajar teknik rawatan urut tradisional seluruh badan yang semestinya diguna pakai di seluruh Malaysia.

Apa Yang Anda Akan Dapat Daripada Kursus Urut Saya:

1. 2 kali/2hari belajar urut. Teknik rawatan urut yang sebenar dari pakar berpengalaman. Teknik urut yang diajar secara peribadi dan praktikal dan buku juga diberi sebagai panduan pada masa akan datang.

2. Teknik rawatan urut yang boleh diaplikasikan pada diri sendiri, ibu bapa,saudara mara,kawan-kawan dan semestinya pelanggan. Anda tidak perlu risau dan tidak perlu menyerahkan takdir semata-mata bagi mereka yang mengalami sakit tanpa berusaha iaitu dengan pengetahuan urut.

3. Cara untuk mendapatkan pelanggan akan diberitahu. Jangan risau, ada banyak lubang untuk mendapatkan pelanggan ini. Hari ni belajar urut, esok lusa dan seterusnya anda sudah boleh dapat pelanggan dan seterusnya mendapatkan kembali modal yang anda laburkan.

4. Keyakinan untuk berdepan dengan pelanggan pertama anda.

Berapa Bayaran Untuk Kursus Belajar Urut Ini?

RM500 untuk 2 hari/2 kali belajar(Keseluruhan 10-12 jam). Belajar urut secara peribadi praktikal sampai pandai.

Belajar Cara Urut Formal Dari Pakar Urut Luar Negara.

Jika anda ingin belajar urut tanpa hadir ke kelas,silalah lihat video ini kerana cara dan teknik urutnya adalah formal dan berkualiti.Caranya sama seperti yang diajar di kelas urut formal yang ada di luar sana.Anda mungkin boleh pandai dengan belajar urut cara online sebegini kerana penerangan dan cara dibuat khusus supaya penonton dapat gambaran dan boleh ikut tanpa pandang ke belakang lagi seterusnya membawa diri dengan yakin bersama ilmu urut yang diajar tersebut.

Tahukah anda, dengan belajar urut ini anda boleh menjadikan kerjaya dalam bidang urut ini sebagai ‘full time job’ anda!!! Malah ia boleh bertahan menjangkau 10 tahun dan ke atas dan boleh juga dikatakan sepanjang hayat ditambah pula jika anda kumpulkan pelanggan tetap yang setia dan minat dengan rawatan urut anda. Pendapatan dalam bidang ini adalah antara rm 100-rm300 sehari dan malah boleh dapat lebih lagi. Yang menjadi penghalang kepada individu itu sendiri adalah mereka tidak tahu cara urut. Anda nak buka spa pun boleh tapi kena belajar urut juga bagi mengajar/menunjukkan/melatih pekerja-pekerja teknik rawatan urut penuh yang sepatutnya dan kemudian perniagaan kesihatan anda tersebut akan menjadi semakin maju dengan kehadiran pelanggan yang berulang yang meminati teknik rawatan urut standard yang diberikan pekerja anda.Blog ini adalah sebagai penyelesaian kepada orang yang tercari-cari kursus belajar urut yang terbaik,sepatutnya dan paling ekonomi.